Politikere: Fint at overskride tidsfrist

KLIMATILPASNING: Den gode plan er bedre end den, der overholder tidsfristen. Sådan lyder det fra miljøordførerne fra Venstre og Radikale om fristen for klimatilpasningsplanerne.

Det er bedre at gøre tingene grundigt, end at man bliver færdig til tiden. 

Sådan var konklusionen, da Altinget.dk i sidste uge fortalte om tre grønne organisationers holdning til kommunernes overholdelse af deadline for klimatilpasningsplaner. 

Sagen tager afsæt i, at Læsø som den eneste kommune endnu ikke har fået en klimatilpasningsplan i høring, selvom fristen udløb ved årsskiftet. Her var det enstemmige svar fra Concito, Danmarks Naturfredningsforening og Dansk Miljøteknologi, at den grundige plan var den bedste plan.

I den forbindelse sagde chefkonsulent i Concito Susanne Krawack, at den store historie var, at så mange kommuner var blevet færdige, snarere end at Læsø ikke var.

Samme svar fra politikerne
Det enstemmige svar fra de grønne organisationer giver nu genlyd på Christiansborg.

Her erklærer Venstres og Radikales miljøordførere sig enige i, at det er kvaliteten af planen, der tæller, snarere end at planerne bliver gennemført til tiden.

Venstres miljøordfører, Henrik Høegh, kalder Læsøs beslutning om ikke at ønske hjælp til at lave en klimatilpasningsplan for en modig beslutning. Han mener dog også, at en enkelt manglende kommune må regnes for god statistik.

"Vi tager klimatilpasning alvorligt på Christiansborg. Hvis Læsø er de eneste, der ikke er i gang, har man ramt meget godt. Så går det efter planen. Jeg er ikke så utilfreds med forløbet."

Han mener også, at de grønne organisationer har en pointe i forhold til tidsfristen for aftalen.

"Det er jeg sådan set enig med dem i. Hvis Læsø er de eneste, der ikke har lavet det på baggrund af en opfordring, en anmodning, en aftale, så er det en af de mere succesfulde aftaler," siger han.

Miljøudvalgets formand, Lone Loklindt (R), har samme syn på sagen. For hende gør det ikke planerne dårlige, at der ikke ligger et lovkrav bag:

Login