Nyhedsoverblik: Københavns klimatilpasningsplan nomineres til stor designpris

OVERBLIK: Hovedstadens klimatilpasningsplan fra 2010 er nomineret til verdens største designpris.

Københavns Kommunes klimatilpasningsplan er blandt finalisterne til verdens største designpris, INDEX:Award.

Juryen udpeger 29. august den endelige vinder. Men titlen som finalist betyder, at klimatilpasningsplanen nu udstilles verden over, og den amerikanske mediekoncern CNN har allerede annonceret en programserie om finalisterne.

"Jeg er meget stolt over finalepladsen. Det er både et globalt udstillingsvindue for vores arbejde og et klart bevis på, at vores årelange fokus på klimatilpasning betyder, at København er i front med at udvikle løsninger på de udfordringer, rigtig mange byer står over for. Vel at mærke grønne løsninger, som samtidig skaber bedre byer at bo i," siger teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) i en pressemeddelelse.

Ud over finalepladsen til INDEX:Award er den danske hovedstad lige blevet optaget i en af verdens mest toneangivende klimaklubber "Delta Cities". Sammen med byer som New York, Buenos Aires og 13 andre storbyer vil København dele viden og præsentere danske klimatilpasningsløsninger. Sidste år skrev Forbes også, at havde New York haft klimatilpasningsplaner som København, var oversvømmelserne i byen ikke blevet så ødelæggende.

"Københavns klimatilpasningsplan har allerede inspireret andre storbyer. Med nomineringen til verdens største designpris kan København blive endnu mere attraktiv for internationale virksomheder at arbejde sammen med om fremtidens grønne løsninger. Det kan både skabe flere grønne jobs i København og bedre livskvalitet for mennesker i alverdens storbyer," siger overborgmester Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Da Københavns klimatilpasningsplan blev lavet tilbage i 2010, var målet at føre den ud i livet over en 40-årig periode. Men efter det største skybrud i byens historie ramte København året efter, blev arbejdet fremrykket. Sidste år blev planen suppleret med en skybrudsplan, og kommunen har netop præsenteret en række konkrete projekter, der kan rulles ud i byen som et samlet skybrudsnet i form af grønne boulevarder og områder, der kan rumme regnvand, i kombination med ledninger under jorden.

Login