Mød det nye debatpanel

DEBATPANEL: De følgende onsdage vil kommunerne debattere klimatilpasningsplaner på Altinget | Teknik. Vi har bedt kommunerne fortælle, hvad de har prioriteret i planerne og hvorfor. Mød debattørerne her:

Da 2013 blev til 2014 udløb fristen for at udarbejde en klimatilpasningsplan i de enkelte kommuner.

Projektet med at udarbejde klimatilpasningsplaner blev til ved en aftale mellem regeringen og KL i 2013. I klimatilpasningsplanerne, som skulle være et tillæg til kommuneplanerne, skulle der indgå en kortlægning over risikozoner ved oversvømmelser samt en beskrivelse af, hvordan man ville prioritere sin indsats. Nogle steder har planerne været i høring, andre steder ventes man at blive færdig i 2. kvartal af 2014.

Vi har inviteret et bredt udvalg af kommuner på tværs af Danmark til at skrive om deres klimatilpasningsplaner. De vil hver især fortælle, hvad de har prioriteret i deres klimatilpasningsplaner, og hvorfor de har prioriteret, som de har.

De får ud over at fortælle om deres prioriteringer muligheden for at kritisere og rose dele af processen bag tilblivelsen af deres klimatilpasningsplaner.

De debatterende kommuner er:

Anders Christensen er ligeledes cand.scient. af uddannelse. Han er ansat i Odense Kommune som biolog. Til daglig beskæftiger han sig med vandløb og vandplaner i Odense Kommune.

Login