Kommission: Vi fastholder tidsplanen

DEBAT: Natur- og Landbrugskommissionen arbejder på højtryk for at få sine anbefalinger færdige, skriver formanden, Jørn Jespersen.

Jørn Jespersen
Formand for Natur- og Landbrugskommissionen

Natur- og Landbrugskommissionen fastholder afrapportering i foråret 2013.

Altinget har 15. marts fremført, at regeringen ifølge flere kilder anser det som en pædagogisk udfordring at have førstegenerations-vandplaner i høring samtidig med, at Natur- og Landbrugskommissionen kommer med anbefalinger. Det kan vanskeliggøre vandplanprocessen, og derfor vil Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger skulle vente.

Men Natur- og Landbrugskommissionen har ingen planer om at vente eller udsætte afrapporteringen.

Vi har et kommissorium, hvor vi har fået et år til at komme med vores anbefalinger. Jeg har fra starten ikke lagt skjul på, at det er en meget vanskelig opgave under stort tidspres. Men når vi i Kommissionen har påtaget os opgaven, så agter vi også at udføre den. Og det gør vi. Vi er tæt på at afslutte arbejdet og planlægger at afrapportere til regeringen i løbet af april eller maj måned – vandplanhøring eller ej.

Et helt præcist tidspunkt for Natur- og Landbrugskommissionens afrapportering er endnu ikke fastlagt. Der udestår fortsat drøftelser i Kommissionen, og effektvurderinger er heller ikke færdige. Og så tager det selvfølgelig lidt tid at få omsat anbefalingerne til en rapport, som kan trykkes. Men hovedbudskabet er, at Natur- og Landbrugskommissionen fortsat arbejder på højtryk for at levere sin opgave til tiden.

Forrige artikel Affald hører fortiden til Affald hører fortiden til Næste artikel Gør vand til vækst og velfærd Gør vand til vækst og velfærd