Klimarådet anbefaler stop for ny oliejagt i Nordsøen

OLIESTOP: Trods beskeden klimaeffekt anbefaler Klimarådet et stop for ny dansk oliejagt i Nordsøen. Det vil styrke troværdigheden om Danmarks klimaindsats, mener rådet og anbefaler regeringen at aflyse ottende udbudsrunde. Regeringen vil træffe beslutning til efteråret.

Regeringen bør droppe planerne om ny olie- og gasjagt i Nordsøen, som risikerer at ”udvande” Danmarks status som klimapolitisk foregangsland ude i verden samt svække troværdigheden om de nationale klimamål.

Det er hovedkonklusionen i Klimarådets nye analyse, hvis formål er at kaste lys over konsekvenserne ved at sætte stop for ny oliejagt i Nordsøen.

”Danmark ønsker med den nye klimalov og 70-procentsmålet at være foregangsland på klimaområdet. Men troværdigheden omkring Danmark som foregangsland kan hurtigt erodere, hvis vi fortsætter med at ekspandere olie- og gasaktiviteterne. I en global, klimapolitisk kontekst kan danske, nationale klimamål således ikke adskilles fra den politik, vi fører i Nordsøen,” skriver Klimarådet i analysen.

Login