KL klar med ”dødsliste”: Ti forbrændingsanlæg står til at blive ofret

STOP: KL er klar med en plan over forbrændingsanlæg, som skal lukke frem mod 2030 for at leve op til regeringens klimaplan. Det kan ikke ske uden betydelige økonomiske tab, siger KL. Argo i Roskilde er blandt de lukningstruede.

KL er klar med den berygtede ”dødsliste” over kommunale affaldsforbrændingsanlæg, der skal tages ud af drift inden 2030 for at bidrage til regeringens mål om, at der skal brændes mindre affald af og genanvendes mere.

Listen med navnene på ti forbrændingsanlæg og den medfølgende plan til at reducere forbrændingskapaciteten med 30 procent frem mod 2030 er nu sendt til Energistyrelsen. Nu skal planen så drøftes politisk mellem staten og kommunerne, før den endelige liste ventes at være på plads til sommer.

På KL’s liste er Argo (Roskilde), MEC Bioheat & Power (Holstebro), I/S Norfors (Hørsholm), Affaldsselskabet Vendsyssel Vest (Hjørring), AffaldPlus (Slagelse), Sønderborg Kraftvarme I/S, Aars Fjernvarme, Svendborg Kraftvarme A/S, Hammel Fjernvarme og Bornholms Affaldsbehandling.

Login