Høegh: “Langt mere kompliceret at købe to liter mælk”

INTERVIEW: Hvilke ændringer skal der ske på miljøområdet, hvis Venstre kommer til magten efter næste valg? Miljøordfører Henrik Høegh fortæller om partiets fremadrettede prioriteter. Dog vil han selv hellige sig lokalpolitik på Lolland.

Efter syv år i Folketinget siger miljøordfører Henrik Høegh (V) farvel efter næste valg.

Den tidligere fødevareminister, der siden valget i 2011 har talt Venstres sag på miljøområdet, har besluttet ikke at genopstille i Guldborgsundkredsen, hvor han blev valgt første gang i 2007.

Det er der ikke noget nyt i. Beslutningen blev truffet tidligere på året og forhindrer da heller ikke Henrik Høegh i at tegne partiets miljøprofil frem mod næste valg.

Altinget har derfor taget en snak med ham for at blive klogere på, hvordan et eventuelt magtskifte vil påvirke miljøpolitikken. Og så kommer vi heller ikke uden om at skulle høre nærmere om karrieren som lokalpolitiker i Lolland Kommune.

Hvordan skal miljøpolitikken ændres efter næste valg, hvis Venstre kommer til magten?

“Jeg vil begynde med at rose et af de tiltag, som regeringen har sat på dagsordenen, og som vi agter at gå videre med. Det drejer sig om naturfonden, hvor vi synes, at modellen med at tage jord ud bestemte steder og så give landmændene en engangskompensation er den rigtige måde at gøre det på.”

“Jeg er glad for, at man på den måde kan slå flere fluer med ét smæk. Når man kompenserer landbruget for jordudtagelsen, skaber man større biodiversitet, samtidig med at man kan lave bedre beskyttelse mod oversvømmelser.”

Modstander af "erstatningsfri rådighedsindskrænkning"
“Til gengæld er jeg stærk modstander af den model for erstatningsfri rådighedsindskrænkning, som miljøminister Kirsten Brosbøl netop har foreslået. Det nærmer sig ekspropriation, og så øger det også risikoen for tilgroning af områderne.”

Høegh henviser således til miljøministerens nylige forslag om at forbyde brugen af gødning og sprøjtemidler i den særligt beskyttede §3-natur.

Login