Helveg vil have mere bæredygtigt byggeri

KORT NYT: Den danske byggesektor genererer 39 procent af Danmarks samlede mængde affald. Derfor nedsætter klima-, energi,- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R) en arbejdsgruppe, der skal se på, hvordan der kan bygges mere bæredygtigt. 

I forbindelse med at FN's klimapanel fremlægger sin femte rapport om verdens klimaudfordringer, vil klima-, energi-, og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen nedsætte en arbejdsgruppe, der skal undersøge, hvordan det danske byggeri kan blive mere bæredygtigt.

"Med bæredygtigt byggeri kan vi ikke alene mindske vores affaldsmængde og ressourceforbrug. Vi kan også gøre byggeriet til en decideret motor for bæredygtighed. Første skridt er derfor, at alle får en klar og fælles forståelse af, hvad bæredygtigt byggeri er," siger Rasmus Helveg Petersen i en pressemeddelelse.

Den danske byggesektor har et højt energi- og ressourceforbrug og de seneste undersøgelser viser, at energiforbruget i opførelsesprocessen af en bygning, svarer til fire års varmeforbrug i selvsamme bygning. Den kommende arbejdsgruppe skal blandt andet se på, hvordan energi og ressourceforbruget i hele processen fra byggeriets start til slut kan være med til at definere bæredygtigheden.

Login