Grønne håndværkere skal sikre Sjælland job

ENERGIEFFEKTIVISERING: Region Sjælland vil videreuddanne håndværkere, der kan konkurrere på fremtidens store grønne bygge- og anlægsopgaver. Første mulighed ligger inden for regionens egne investeringer i energieffektiviseringer af offentlige bygninger.

Alt for ofte har Region Sjælland tabt udbudskampen om bygge- og anlægsopgaver til særligt Region Hovedstaden, der har større kultur for selskaber og konsortier. Det harmonerer ikke med Region Sjællands målsætning om særlig grøn vækst, og derfor oprustes der nu internt for bedre muligheder på udbudsmarkedet.

"Vi prøver at skabe flere arbejdspladser inden for vores egen region. Vi har traditionelt været "postnumre-virksomheder" - hvor vi nu i stedet skal til at samtænke og ikke kun fokusere på vores eget lille område," siger projektkoordinator for 'Grøn Linje' Martin Nielsen.

1000 nye job i sigte
Op i mod 1000 nye job forventes at blive resultatet af Region Sjællands projekt, Grøn Linje, der er et samarbejde mellem regionen og tolv af dens kommuner. I fællesskab vil de investere 465 millioner kroner i energieffektiviseringer af de offentlige bygninger.

Login