Finansiering (9)

Læs denne uge om ansøgningsmuligheder inden for: Friluftprojekter / Klimatilpasning / Energi-investeringer.

Friluftprojekter: Få del i de 60 millioner kroner, som Friluftsrådet hvert år uddeler til friluftprojekter og udstyr til blandt andet foreninger.

Hvert år uddeler Friluftsrådet omkring 60 millioner kr. til friluftsprojekter over hele landet. Pengene fra Tips- og Lottomidler til Friluftslivet kommer mange foreninger til gode, når de kan realisere drømmen om at bygge sheltere, bålhytter eller bådebroer eller anskaffe sig havkajakker, klatregrej eller andet udstyr.

Ud over de generelle friluftsprojekter sætter Tips- og Lottomidler til Friluftslivet i år særligt fokus på en række emner, der kan søges tilskud til.

Blandt andet kan landsdækkende foreninger søge penge til at afholde temamøder om friluftsliv og nye medier eller om friluftsaktiviteter i bynatur.

"Vi hjælper gerne med ansøgningerne og rådgiver, så flest muligt får glæde af de mange projekter, som får tilskud. Vi vil gerne have, at pengene kommer ud og gør gavn og inspirerer til en større naturforståelse gennem oplevelser i det fri," siger Thomas Larsen Schmidt, der er tipskonsulent i Friluftsrådet.

Ansøgningsfrist: 1. marts, 1. juli og 1. november 2012

Hent ansøgning materiale her

Klimatilpasning: Fornyelsesfonden ønsker at indgå et partnerskab med kommuner og forsyningsselskaber om klimatilpasning. Partnerskabet vil være interessant for kommuner og forsyningsselskaber, der aktuelt står foran store udfordringer og faktiske investeringer inden for regn- og spildevandshåndtering.

Formålet med partnerskabet er at efterspørge nye kommercielle og innovative løsninger gennem konkrete udbud. Fornyelsesfonden har afsat 30 mio. kr. til udviklingsfasen. Efterspørgslen efter nye klimatilpasningsløsninger skaber et stort erhvervsmæssigt potentiale for danske virksomheder og bør udnyttes systematisk som driver for innovation og vækst.

Første skridt bliver at finde kommuner og forsyningsselskaber, der ønsker at deltage i partnerskabet. Derfor ønsker Fornyelsesfonden en tilkendegivelse fra interesserede kommuner.

Med en tilkendegivelse viser kommunen, at den ønsker at indgå i dialog med andre kommuner og forsyningsselskaber om fælles udfordringer og løsningsmuligheder inden for klimatilpasning.

Ansøgningsfrist 1. marts 2012

Hent ansøgningsmateriale her

Energi-investeringer:
EIB-ELENA - støtte til forberedelse af energi-investeringer i kommuner og regioner.

Europa-Kommissionen indkalder projektforslag inden for det transeuropæiske energiområde (TEN-E). Indkaldelsen sætter fokus på styrkelse af netværk inden for elektricitet og gas for at fremme udviklingen af vedvarende energi i isolerede regioner.

Formålet med indkaldelsen er at fremme en forsat effektiv drift og udvikling af det indre marked, styrke Europas energiforsyning, muligøre en udvikling og reducere isolationen af mindre begunstigede regioner, bidrage til bæredygtig udvikling og beskyttelse af miljøet, bl.a. ved at inddrage vedvarende energi. Indkaldelsen ønsker desuden at fremme sammenhængskraften, den indbyrdes kompatibilitet og udbygningen af transeuropæiske energinetværk samt adgangen til disse.

Indkaldelsen retter derudover fokus mod:

 

Login