DF har fået ny miljøordfører

VAGTSKIFTE: Pia Adelsteen er ny miljøordfører for Dansk Folkeparti. Hun overtager hvervet fra Jørn Dohrmann, der i maj blev valgt til Europa-Parlamentet.

Pia Adelsteen overtager den ledige post som Dansk Folkepartis miljøordfører.

Hun overtager posten fra Jørn Dohrmann, der har været partiets miljøordfører, siden han blev valgt til Folketinget i 2001. Jørn Dohrmann forlader Folketinget, fordi han i maj blev valgt til Europa-Parlamentet.

I en pressemeddelelse lægger Pia Adelsteen især vægt på kemipolitikken:

"EU tillader alt for mange stoffer, som vi ikke kender langtidseffekten af. Jeg ser gerne, at vi er noget mere forsigtige i forhold til, hvad vi tillader, når der er usikkerhed om, hvordan vi og vores børn bliver påvirket," siger Pia Adelsteen.

50-årige Pia Adelsteen har siddet i Folketinget siden 2007 og er valgt i Egedalkredsen i Nordsjællands Storkreds. Privat danner hun par med partikollega og trafikordfører for Dansk Folkeparti, Kim Christiansen. Hun fortsætter desuden som partiets EU-ordfører og ligestillingsordfører.

Forrige artikel Altinget.dk bag hotel midt på Folkemødet Altinget.dk bag hotel midt på Folkemødet Næste artikel Nyhedsoverblik: Hver sjette kommune mangler klimatilpasningsplaner