Denne uge Teknik (10)

DET SKER: Både miljøminister Ida Auken (SF) og klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R) rejser 8. og 9. marts til Bruxelles. Desuden vil sidstnævnte minister holde tale til en DONG-energy-konference. I ugens løb afholdes en konference om El-netselskabernes fremtid.

Ministrene
Miljøministeren og klima-, energi og bygningsministeren rejser til Bruxelles sidst på ugen. Miljøminister Ida Auken holder møde med de europæiske NGO'er, Green 10, torsdag 8. marts om aftenen i Bruxelles.

Klima-, energi- og bygningsministeren Martin Lidegaard begynder ugen med interne møder mandag 5. marts. Tirsdag 6. marts holder ministeren åbningstale for Scientific Support for Transition to Low Carbon Economy Conference i København.

Onsdag 7. marts vil ministeren bl.a. holde tale i Gentofte ved DONG-konferencen om eFlex og fremtidens smart grid. Herefter deltager han i møde med bestyrelsen for European Enviromental Bureau (EEB) i København. Torsdag og fredag rejser ministeren som sagt til Bruxelles, hvor han bl.a. deltager i et rådsmøde med miljøminister Ida Auken.

Folketinget
Folketinget vil på baggrund af en gammel tradition holde ugen reserveret til Nordisk Råd. Ifølge Folketingets oplysning vil der dog ikke afholdes møder i Nordisk Råd, som traditionen i sin oprindelses natur var forbeholdt.

Andre arrangementer
Fra mandag til onsdag afholdes der en verdensmesse i udstillingscenter Köln-Deutz. Messen vil indeholde mange nye innovationer, producenter og butikker, der vil udstille deres produkter, industrielle-teknologier og værktøj. Målgruppen for messen spænder helt fra industriens producenter og leverandører til køber og håndværker af industriens produkter.

Tirsdag 6. marts afholder GrowProjektet kursus i fundraising, som en alternativ vej til at skaffe ekstra midler. Konkrete værktøjer og viden om, hvordan du bl.a. strategisk set og bedst muligt griber arbejdet an.

Torsdag 8. marts er Norenergi vært for en konference, der omhandler El-netselskabernes fremtid. Til konferencen vil flere af el-netselskabernes opgaver og kommende udfordringer blive præsenteret, bl.a. hvilken rolle el-netselskaberne skal have i fremtidens energimarked.

Sidst på ugen fredag 9. marts vil der være frist for ansøgning om tilskud til forsøgsprojekter fra landdistriktspuljen.

På finansloven for 2012 er der afsat 21,7 mio. kr. til Landdistriktspuljen i Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. En del af midlerne anvendes til forsøgsprojekter, som har fokus på lokale ressourcer.

Det er muligt at søge i disse puljer, og der vil endvidere blive lagt vægt på projekter, der formår at udvikle, realisere, fremhæve eller på anden måde sætte fokus på lokale ressourcer.

Login