Denne uge på Teknik (8)

DET SKER: Folketinget behandler denne uge fire relevante lovforslag. Endvidere kan man i ugens løb følge med i evalueringen af Danmarks førte energipolitik. Endelig afholdes en landskonference, hvor de seneste vandløbsimplementeringsplaner er på dagsordenen.

Ministerene
Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R) får en travl tirsdag, da han deltager i debatmøder i København. Han skal tale for både JKL-roundtable om byggeri og The International Energy Agency's om landevalueringer. Samme dag skal ministeren i ministermøde i Statsministeriet.

Miljøminister Ida Auken (SF) rejser i denne uge til Kenya for at deltage i UNEP Governing Council i Nairobi. Ministeren skal som siddende formand under dansk EU formandskab repræsentere EU ved UNEP Governing Council, som er FN's årsmøde på miljøområdet. Konferencen strækker sig over hele ugen med officiel start mandag 20. februar. 

Høringer
Trafikstyrelsen har sendt et udkast i teknisk og økonomisk høring over "Bestemmelser for drifts- og trafik-styringsregler" (DTR) på jernbaneområdet. BJ 5-2-2012

Høringen blev sat i gang 9. februar, og fristen er 1. marts. Bekendtgørelsen træder i kraft 1. januar 2013.

Læs udkastet til den nye bekendtgørelse her.

Folketinget
Folketinget skal i denne uge i alt behandle fire relevante lovforslag for Altinget | Teknik. Lovforslagene, der omhandler kemikalier, landinspektørvirksomhed, olieberedskab og energibesparelser, vil kort blive præsenteret i nedenstående. 

Tirsdag 21. februar skal lovforslaget til ændring af lov om kemikalier 2. behandles. Lovforslaget (L 41) er fremsat af miljøminister Ida Auken (SF)

Lovændringen gennemfører det nye RoHS-direktiv fra EU om at begrænse visse farlige stoffer i elektrisk og elektronisk udstyr. Direktivet stiller bl.a. krav til virksomheder om, hvordan de skal indrette deres produktion og sikre, at de varer, de producerer eller sælger, overholder fastsatte krav, og hvordan de skal handle, hvis de finder ud af, at varerne ikke overholder kravene.

3. behandling af lovforslaget sættes i gang torsdag.

Tirsdag har Folketinget en 2. behandling af et lovforslag om ændring af lov om landinspektørvirksomhed på dagsordenen. 3. behandlingen foregår torsdag i samme uge. Lovforslaget (L 42) er fremsat af miljøminister Ida Auken.

Torsdag skal Folketinget 1. behandle et lovforslag om olieberedskab, der omhandler samfundets beredskab over for oliekriser, dvs. situationer hvor der for samfundet indtræffer en mangel på olie som følge af forsyningsafbrydelser eller opstår risiko herfor. Lovforslaget (L 83) er fremsat af klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.

Samme dag skal Folketinget 1. behandle et lovforslag om ændring af lov om fremme af energibesparelser i bygninger, lov om bygnings- og boligregistrering samt byggeloven. Lovforslaget (L 84) er fremsat af klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.

Andre arrangementer
Ugens arrangementer begynder med en evaluering af Danmarks energipolitik tirsdag 21. februar.

Her vil klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard indlede arrangementet, hvorefter ordet gives videre til Maria Van der Hoeven, som vil fremlægge resultatet af IEA's gennemgang af Danmarks energipolitik.

Evalueringen er baseret på observationer og konklusioner foretaget af en IEA-delegation i Danmark i juni 2010 og blev præsenteret for og godkendt af IEA's SLT-komité i maj 2011.

Torsdag indbyder landsforeningen for Bæredygtig Landbrug til landskonference i fødevareerhvervet. Konferencen åbner kl. 9.30 i Dronningesalen, Den Sorte Diamant, med en velkomsttale og efterfølgende taler af professorer og politikere - herunder Jens Rohde (V), Orla Hav (S), Per Clausen (EL) og Benedikte Kiær (K). 

Miljøminister Ida Auken har givet kommunerne indtil Sankt Hans til at få lavet implementeringsplaner for de seneste Vandplaner. Så det er bl.a. til denne konference, at kampen skal kæmpes ude i kommunerne, når fremtidens vandløbsvedligeholdelse skal arrangeres. 

Login