Denne uge på Teknik (19)

DET SKER: Torsdag 10. maj begynder 1. behandling af lovforslag om ændring af elforsyning, naturgasforsyning og Energinet.dk. Samme dag har Klima-, Energi- og Bygningsudvalget kaldt Martin Lidegaard (R) i åbent samråd om faldende priser på CO2-kvoter og investeringer i vedvarende energi.

Ministeren
I dagene fra 7. - 8. maj rejser klima-, energi og bygningsminister Martin Lidegaard (R) til Bruxelles for at deltage i et ministermøde med klimaprogressive lande arrangeret af Danmark og CION.

Torsdag 10. maj deltager ministeren i åbningen af debatdag om bioenergi, fødevarer og etik. Senere på dagen vil ministeren tale ved KL's Klimanetværk 2012, deltage i samråd med Klima-, Energi- og Bygningsudvalget, deltage i minikonference om Rio+20, tale ved Byggeriets Årsdag 2012 og tale ved Danmarks Rederiforenings generalforsamling.

Fredag 11. maj deltager ministeren i møde med klimaborgmestre i Region Hovedstaden og senere på dagen 1. behandling af B47 om radon.

Lørdag 12. maj holder ministeren åbningstalen ved konferencen ”Elbilens Dag” i Øresundsregionen

Folketinget
Torsdag 10. maj behandles følgende forslag i Folketinget:

L 175: 1. behandling af lov om ændring af lov om fremme af besparelser i energiforbruget, lov om afgift af elektricitet og lov om påligning af indkomstskat til staten. Lovforslaget indeholder blandt andet nedlæggelse af Center for Energibesparelser (af klima-, energi- og bygningsministeren).

L 176: 1. Behandling af lovforslag om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning og lov om Energinet.dk. Lovforslaget har til formål at fremme konkurrencen på elmarkedet m.v. (af klima-, energi- og bygningsministeren).

L 182: 1. behandling af støtte til vindmøller på land, biogas og eksisterende industrielle kraft-varme-værker samt forlængelse af puljen til nye VE-teknologier m.v. I lovforslaget indgår blandt andet støtte til vindmøller på land, biogas og eksisterende industrielle kraftvarmeværker samt forlængelse af puljen til nye VE-teknologier m.v. (af klima-, energi- og bygningsministeren).

L 183: 1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om varmeforsyning, lov om elforsyning og byggeloven. Herunder biomassebaseret varmeproduktion på centrale kraft-varme-anlæg og udvalgte barmarksværker, undtagelse af forbrænding af farligt affald fra prisloftbestemmelserne samt forbud mod installation af olie- og naturgasfyr til bygningsopvarmning m.v. (af klima-, energi- og bygningsministeren).

Torsdag 10. maj har Klima-, Energi- og Bygningsudvalget kaldt Martin Lidegaard i åbent samråd om faldende priser på CO2-kvoter og investeringer i vedvarende energi.

Samrådet er åbent og finder sted torsdag den 10. maj 2012 i værelse 2-080 på Christiansborg. Samrådet forventes at begynde kl. 13.15.

Læs samrådsspørgsmål og dagsorden her

Andre arrangementer
I dagene fra 8. - 10. maj afholdes Europas største miljømesse. 28 danske virksomheder deltager i IFAT Entsorga 2012 i München, som er Europas største miljømesse inden for vand, affald og biogas.

Onsdag 9. maj afholder ingeniørvirksomheden IDA Matematik en konference om matematisk software.

Fra torsdag 10. maj til lørdag 12. maj vil Messecenter Herning åbne dørene for en fagmesse for entreprenører og håndværk. Maskinleverandørerne og MCH Messecenter i Herning tilbyder i fællesskab en fagmesse for entreprenør- og anlægsbranchen

Torsdag 10. maj afholder Kommunernes Klimanetværk 2. møde i klimanetværk 2012. Mødet afholdes i Ørestaden, hvor klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaaard blandt andet er på programmet.

European Solar Days fejres i Danmark i dagene 10-12. maj. Solardays vil i år blive åbnet af Steen Gade (SF) ved en central begivenhed i Købehavn torsdag 10. maj i Arkitekternes Hus. Åbningen vil blive efterfulgt af en busekskursion til solenergianlæg i København.

Fredag 11. maj afholdes årets Energi-messe. Europabevægelsen står bag Energi-Messen 2012 og venter bl.a. medvirken af klimakommissær Connie Hedegaard.

Login