Denne uge på Teknik (16)

DET SKER: Torsdag 19. april fortsætter det åbne samråd om vækstinitiativer i forbindelse med Nox-afgift. Fredag 20. april skal tre relevante lovforslag for miljø-, klima- og vandsektoren i 1. behandling i Folketinget.

Ministrene
Miljøminister Ida Auken (SF) deltager torsdag 19. og fredag 20. april ved et uformelt energi-, klima- og miljørådsmøde (EUIE) i Horsens.

Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R) deltager mandag 16. april i den europæiske vindmølleindustris årlige konference og messe. EWEA 2012 foregår i Bella Center, København 16. - 19. april. Til messen deltager ministeren blandt andet ved åbningen og ved en guidet rundvisning på messen i følgeskab med Hans Kongelig Højhed Kronprinsen.

Samme dag mødes ministeren med Energikommissær Günther Oettinger i København.

Onsdag 18. april deltager ministeren i paneldebat ved vindmølleindustriens konference i Bella Centeret.

Torsdag 19. og fredag 20. april deltager Marting Lidegaard sammen med miljøministeren Ida Auken ved uformelt energi-, klima- og miljørådsmøde (EUIE) i Horsens.

Folketinget
Tirsdag 17. april skal Lov 86: Lov om ændring af lov om fremme af energibesparelser i bygninger, lov om bygnings- og boligregistrering samt byggeloven i 3. behandling.

Lovforslaget er fremsat af klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.

Torsdag 19. april fortsætter det åbne samråd om vækstinitiativer i forbindelse med Nox-afgiften.

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget har kaldt erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) i samråd om vækstinitiativer, der skal sikre beskæftigelse i forbindelse med NOx-afgiften. Samrådet finder sted kl. 13.30 i værelse 1-133 på Christiansborg.

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget har bl.a. bedt ministeren redegøre for, hvilke konkrete vækstinitiativer der vil blive iværksat for at afbøde de negative effekter, som NOx-afgiften kan få for beskæftigelsen, bl.a. i Nordjylland, Nyborg, Frederiksværk og Østjylland .

Læs mere om samrådet her

Fredag 20. april skal tre lovforslag, der omhandler natur- og miljøområdet, behandles i Folketinget. Lovforslagene er fremsat af miljøminister Ida Auken (SF)

1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om Natur- og Miljøklagenævnet og forskellige andre love. Lov 147 omhandler reformering af klagesystemet på natur- og miljøområdet m.v

1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om planlægning. Lov 148 omhandler klimalokalplaner og forenkling af planloven.

1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om vandsektorens organisering og økonomiske forhold. Lov 148 omhandler miljømål, servicemål, vedvarende energi.

Andre arrangementer
Mandag 16. april til onsdag 18. april kan du komme til kursus for projektledelse. Kurset henvender sig til ledende medarbejdere hos totalentreprenører, rådgivende ingeniører og arkitekter med nogen erfaring i projekteringsledelse.

Tirsdag 17. april afholder Statens Byggeforskningsinstitut kursus om lydisolering mellem boliger i nybyggeri. Kurset giver den nyeste viden om byggetekniske løsninger, der opfylder bygningsreglementets krav til luft- og trinlydisolering. 

Onsdag 18. april afholder KL 2. møde i Kommunernes Industrinetværk. Til mødet vil der blive drøftet effektiv håndhævelse og det gode samarbejde med politiet med udgangspunkt i en rapport fra Miljøstyrelsen, der udkom i december 2012. Rapporten omhandler en undersøgelse af håndhævelsen i udvalgte sager og vil blive brugt som udgangspunkt for en drøftelse af, hvordan vi fremmer den effektive håndhævelse. 

Samme dag afholder IDAmiljø et møde om håndtering af PCB i bygninger.

PCB i bygninger bygget i perioden fra 1950erne og op til 1977 er en fortsat udfordring, der har fået stigende politisk opmærksomhed. Den tidligere regering udarbejdede derfor i maj 2011 "Handlingsplan for håndtering af PCB i bygninger", og som følge af handlingsplanen er der igangsat en række initiativer.

Login