Denne uge på Teknik (11)

DET SKER: Klima,- energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R) deltager blandt andet i et klimadebatmøde på Krogerup Højskole og skal i Folketinget 1. behandle et lovforslag om anvendelse af Christianiaområdet. Der vil være flere relevante arrangementer i ugens forløb, der blandt andet omhander kommunale affaldsgebyrer, vandhandleplaner og vindmølleindustriens fremtid.

Ministeren:
Tirsdag 13. marts deltager Klima-, energi og bygningsministeren Martin Lidegaard (R) i et debatarrangement om klima med Fredensborgs borgmester Thomas Lykke Pedersen, på Krogerup Højskole i Humlebæk.

Torsdag vil ministeren holde tale i forbindelse med indvielsen af PowerLab DK, Danmarks Tekniske Universitet, Lyngby.

Fredag vil ministeren holde et oplæg til netværksmøde om vedvarende energi og grøn vækst, DONG Energy, Gentoft

Folketinget:
Folketinget vil 1. behandle lovforslag om ændring af lov om anvendelse af Christianiaområdet, der er opstillet af klima-, energi- og bygningsministeren, Martin Lidegaard (L 96)

Desuden er der en forespørgsel til klima-, energi- og bygningsministeren og ministeren for sundhed og forebyggelse af Bent Bøgsted (DF) m.fl. om jordstrøm. (Eventuel afstemning udsættes til tirsdag 20. marts 2012)

Andre arrangementer:
Ugen begynder med to temadage om den kommunale vandhandle plan. En temadag mandag 12. marts i Vejle og en temadag tirsdag 13. marts i Slagelse

KL er arrangengør af temadagene, som er et led i en i forvejen afholdt temadag. Målgruppen henvender sig til kommunale projektledere, fagchefer og medarbejdere inden for vand- og kommuneplanlægning. Den første temadag er veloverstået og den anden temadag afholdes 12. og 13. marts i hhv. Vest- og Østdanmark.

DAKOFA afholder den 12. marts en konference om fremtidige krav til indsamling og håndtering af WEEE.

Det nye kommende WEEE-direktiv vil betyde højere krav til indsamling og genanvendelse samt indførelse af nye definitioner. Derudover vil der i fremtiden blive stillet effektivitetskrav og kvalitetskrav til genanvendelse i EU, og de første tegn på dette ses i Kommissionens netop udsendte forslag til effektivitetskrav for genanvendelse af batterier.

Tirsdag 13. marts afholder vindmølleindustrien en konference for fremtidens rammer og samarbejdsmuligheder i vindindustrien.

Få indblik i danske leverandørers samarbejdsmuligheder med Aalborg Universitet og lyt med, når Folketingets erhvervsordførere diskuterer fremtidens betingelser for vind.

Den 3.-16. marts er det igen tid til TUN BYG 2012 i Fredericia Messecenter.

TUN BYG 2012 byder velkommen i Fredericia til en messe af de nyeste byggematerialer, el-værktøj, byggeløsninger, innovation, prisuddelinger og tema om klima, energi og miljø.

Tirsdag 13. marts inviterer KL til en temadag om befordringsordninger. Der vil blive videregivet og formidlet gode eksempler og erfaringer fra kommuner, der har effektiviseret kørselsområdet.

Onsdag 14. marts afholder Teleteknisk Selskab en konference, der fokuserer på, hvordan det er muligt at fremme innovation, iværksætteri og investeringer i telesektoren. Desuden vil der være fokus på udvikling af nye forretningsmodeller og produkter.

Endvidere vil Renosam være arrangør for to konferencer om kommunale affaldsgebyrer og regnskab. Konferencerne afholdes onsdag 14. marts og tirsdag 20. marts i hhv. København S hos Deloitte og Vestdanmark i Silkeborg

Endelig afholder KL et møde i kommunernes landbrugsnetværk, onsdag 14. marts. Temaet for mødet er udviklingstendenser i husdyrreguleringen.

Login