Danske virksomheder satser grønt

RAPPORT: En tredjedel af de store danske virksomheder eksporterer grønne produkter til udlandet, viser ny undersøgelse. Miljøminister Ida Auken (SF) vil skubbe på den grønne omstilling.

I undersøgelsen har Niras set på 100 af de største danske virksomheder. Heraf har 32 af virksomhederne grønne produkter som en del af deres forretningsområde. I alt står de 32 virksomheder for 30 procent af den samlede danske eksport.

Analysen viser, at virksomhederne fokuserer på det grønne, fordi det kan betale sig. Det gælder både i forhold til det produkt, de sælger, selve produktionen og virksomhedens mulighed for at fremstå grøn.

For nogle virksomheder hænger det grønne sammen med kortsigtet optimering - for eksempel muligheden for at spare på energi og ressourcer i produktionen. For andre er det grønne et mere strategisk og langsigtet valg. De sidstnævnte virksomheder lægger vægt på, at det grønne er en dagsorden, der er kommet for at blive, og at de derfor har en interesse i at være markedsførende.

Login