Danish Crown, Arla og Harboe Bryggeri: Disse virksomheder står til at blive hårdest ramt, hvis Putin lukker for gassen

Hvis der bliver lukket for importen af russisk gas, kan en række danske virksomheder risikere ikke at få dækket deres gasbehov, da de er 'ikke-beskyttede kunder' i tilfælde af en forsyningskrise.

Hvis Putin lukker for gassen, kan det komme til at gøre ondt på en række danske virksomheder som Arla, Danish Crown og Harboe Bryggeri. 

De er nemlig blevet kategoriseret som 'ikke-beskyttede kunder' som følge af en EU-forordning, og det betyder, at de ikke er garanterede at få dækket deres gasbehov i tilfælde af en forsyningskrise.

Og nu er det scenarie kommet en smule tættere på, mens spørgsmålet om dansk afhængighed af russisk gas hænger i luften. 

Som led i forordningen skal EU-medlemslandene fastsætte en række ikke-beskyttede kunder for at sikre forsyningssikkerheden for privatkunder, forbrugere, der yder væsentlige sociale tjenester, og virksomheder, hvis gasforbrug ikke overstiger en bestemt grænse.

Hvert år udarbejdes der en fastsat grænse for forbrug af naturgas, og hvis en virksomheds årsforbrug overstiger den, bliver virksomheden kategoriseret som en 'ikke-beskyttet kunde'.

I tilfælde af en forsyningskrise vil Energinet herefter vurdere, om det er nødvendigt at afbryde gasforsyningen til de 'ikke-beskyttede kunder'.

 

,

Forrige artikel Venstre går i rette med udtalelse fra ordfører: Vi vil ikke slække på klimaambitioner for at blive fri for russisk gas Venstre går i rette med udtalelse fra ordfører: Vi vil ikke slække på klimaambitioner for at blive fri for russisk gas Næste artikel Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge