Concito: Sænk afgiften markant på el

AFGIFTER: Ny stor rapport fra Concito ser på skatter og afgifter som instrument i klimapolitikken. Landbruget går næsten fri, mens roadpricing anbefales. Markant lavere afgift på el og ny afgift på biomasse er ifølge rapporten vigtige håndtag inden for energisektoren.

Det spørgsmål har den grønne tænketank Concito arbejdet med i godt to år. Og tirsdag præsenteres rapporten med konklusionerne fra arbejdet.

Et af de konkrete forslag fra konklusionerne er, at afgiften på el til varmeforsyningen skal sænkes markant. Helst skal el til varmepumper og direkte elopvarmning kun beskattes med den til enhver tid gældende EU-minimumsats.

"Hvis vi virkelig mener, at vindenergi skal fylde mere, så er vi nødt til at bruge vindstrøm mere begavet, end vi gør. Defor vil det være klogt at bruge el i meget højere grad til at varme op med. For at det vil ske, skal afgiften på el til varme markant ned. Det vil være med til at stimulere, at vi dropper olie og træpiller i varmeforsyningen," siger direktør i Concito Thomas Færgeman.

Login