Centerchef: Klimatilpasningsplan er en babushkadukke

INTERVIEW: I sidste uge modtog Københavns Kommune den internationale designpris INDEX: Award 2013 for kommunens klimatilpasningsplaner. Altinget.dk har talt med park- og naturchef i Københavns Kommune, Jon Pape om planerne, der har sikret hovedstaden den prestigefyldte pris.

"Det, vi gør med klimatilpasningsplanen, er at evaluere og prioritere de udfordringer, som klimaændringerne fører med sig. I første omgang er det større og mere ekstreme mængder regn. I anden omgang er det havvandstigninger, og til sidst er det temperaturstigninger og en række følgevirkninger," forklarer centerchef ved Park og Natur i Københavns Kommune, Jon Pape, som har været med til at udvikle klimatilpasningsplanen fra de første spæde skridt i 2008. Ifølge ham er prioriteringen sket på baggrund af tidshorisonten.

"Vi ser allerede flere skybrud i dag, mens havvandsstigninger først forventes at påvirke os om 20-30 år, og de store temperaturstigninger ligger endnu længere ude i fremtiden."

Siden klimatilpasningsplanen blev vedtaget i 2011, har den fået følgeskab af en såkaldt skybrudsplan fra sidste år, og i de kommende måneder skal forvaltningen i København kigge på høringssvar fra en række konkrete planer for, hvordan man kan lede regnvand fra de københavnske kvarterer og ud i havnen.

Login