Nyhedsoverblik

OPSAMLING: ProjectZero er nu en del af Clinton program / Ny nordisk guideline / Virksomheden Logstor skifter ud i topledelsen / Europæiske interesse for danske energispareforpligtelser / NRGi og Merkur Andelskasse i samarbejde / Beslutningen om Kjellerup forbrændingsanlæg er udskudt.

Sønderborg kommunes klimaindsats, ProjectZero, er nu en del af Clintons Climate Positive Development program. Det internationale program skal hjælpe kommunens ProjectZero med at reducere udledningen af CO2 til nul med udgangen af 2029.

Borgmesteren udtaler til Presswire.dk, at omlægningen til grøn energi skal foregå ved energieffektiviseringer, hvor der skal etableres nye grønne jobs i industrien, håndværk og service.

"Set med kommunens øjne, så er optagelsen på Clinton-listen et internationalt gennembrud. Det glæder os, at optagelsen også skaber flere arbejdspladser og øger omsætningen i virksomheder på klimaområdet. Vi vil gerne vækste området på især grønne jobs. Det, tror jeg, er en vigtig sideeffekt af samarbejdet med Clinton-Foundation," siger Sønderborgs borgmester Aase Nyegaard.

Optagelsen i programmet får skulderklap med på vejen fra både energi- og erhvervsminister Ole Sohn (SF) og klimaminister Martin Lidegaard (R).

Ny nordisk guideline giver svar på, hvordan du kommer i gang med bæredygtig renovering. Guidelinen The SURE Guideline er udviklet af Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) i samarbejde med Aalborg Universitet og virksomheder i både Norge, Finland og Island.

"Guidelinen er primært tænkt som en støtte til bygherren for at hjælpe ham til at tænke i bæredygtige baner, når han står over for en renovering. Han kan bruge den til at stille krav til rådgivere og entreprenører om at følge ti-trinsmodellen. Men opfordringen kan også gå den anden vej, så det er rådgiver og entreprenør, der bruger modellen til at forelægge en bæredygtig renoveringsstrategi for bygherren", siger seniorforsker Kim Haugbølle fra SBi, der er en af de danske deltagere i SURE-projektet.

Onsdag 21. marts bliver der afholdt et seminar, "SUstainable Refurbishment (SURE), hvor du kan få indblik i den nye guideline.

Virksomheden Logstor skifter ud i topledelsen. Administrerende direktør i selskabet, Preben Tolstrup, fratræder sin stilling efter gensidig overenskomstaftale.

Preben Tolstrup var hovedarkitekten bag fusionen af fjernvarmevirksomhederne Løgstør Rør og Alstom Power Flow System, der blev til etableringen af virksomheden Logstor i 2005.

Ny ledelse i Logstor er på vej, da Martin McCourt med øjeblikkelig virkning er blevet konstitueret som ny administrerende direktør for virksomheden. Han kommer fra en stilling som administrerende direktør i den internationale koncern, Dyson.

Flere europæiske lande viser stor interesse for dansk energispareforpligtelser, viser en ny rapport fra energieffektivitetsorganisationene eceee til EU-kommissionen.

"Det er positivt at flere europæiske lande også ser fordelene ved at pålægge energiselskaberne energispareforpligtelser, og at evalueringen af energispareforpligtelserne viser så gode resultater. Det er sådan en model vi har i Danmark, og det er den model vi har arbejdet på at få udbredt i hele Europa gennem det nye energieffektivitetsdirektiv, hvor lignende ordninger i flere europæiske lande vil kunne levere en tredjedel af energibesparelserne til EU's 2020-mål for 20 procent energieffektivitet," siger Dansk Energis EU-chef, Ulrich Bang.

Den danske model forpligter energiselskaberne til at levere energibesparelser ved at pålægge virksomhederne en energispareforpligtelse, der opnås ved økonomiske sanktioner, hvis de ikke er i stand til at levere tilstrækkelige besparelser til kunden. Det skulle gerne give kvalitetsikret, energieffektiv service til kunden.

Læs rapporten her

NRGi og Merkur Andelskasse indgår samarbejde for at udvikle et koncept, hvor både økonomi- og energibesparelser skal komme danske skoler og andre selvejende institutioner til gode.

NRGi oplyser i en pressemeddelse, at det kræver både en dygtig energirådgiver og en god økonomisk løsning at energieffektivisere skoler - og det bakkes op af administrerende direktør i Merkur Andelskasse.

"Med vores nye Energikonto gør vi det let og enkelt for skolerne at gøre den mest optimale indsats for både klima og økonomi. Der er mange lavthængende frugter at høste i forhold til energioptimering af institutionsbygninger, hvis man går systematisk til værks, og vi vil gerne hjælpe skolerne i gang ved at gøre processen mere enkel," siger Lars Pehrson, administrerende direktør i Merkur.

Login