Målrettede projekter skal skabe succes med regnvandsfaskiner

REGNVAND: Det er ikke nok blot at lokke med tilbagebetaling af tilslutningsbidraget, hvis man vil have husejerne til at opsætte faskiner til lokal regnvandsnedsivning, mener Orbicon og Brøndby Forsyning på baggrund af nyt fælles projekt.

Blandt andet Rudersdal Kommune, der i slutningen af 2010 gav tilbuddet til 8.000 matrikelejere, men hvor det, som Teknologisk Indsigt i november beskrev det, kun var 10-20 borgere, der tog imod tilbuddet og indsendte en ansøgning til kommunen. Det resultat er desværre meget generelt for hovedparten af de hidtidige forsøg på at få danskerne til at hoppe med på den lokale regnvandsafledningsvogn.

Nu forsøger rådgiverfirmaet Orbicon i samarbejde med Brøndby Forsyning, Brøndby Kommune og Spildevandscenter Avedøre imidlertid at gribe opgaven anderledes an. Frem for at give en bred gruppe af grundejere tilbud om støtte har man udvalgt én enkelt villavej - Lindevang i Brøndby - hvis 29 matrikler uden omkostninger har fået tilbudt enten faskiner eller regnvandsbede.

"Der skal være tale om reelle alternativer, der som minimum løser de samme problemer som de traditionelle løsninger. Brugen af lokale redskaber som faskiner er derfor ikke et mål i sig selv, men bare endnu et værktøj i kassen," fortæller projektchef Søren Gabriel fra Orbicon.

Login