Høringer (8)

INDFLYDELSE: Få overblik over ugens vigtigste høringer: Banestrækning mellem Vamdrup og Padborg / Krydsoverensstemmelse / Bekæmpelse af rotter / Arbejdstid for selvstændige vognmænd / DTR-regler på jernbaneområdet / Viborg V-Rødkærsbro og Søbyvad-Aarhus-strækningerne

Banestrækning mellem Vamdrup og Padborg: Lovforslaget indeholder forslag om, at der anlægges et ekstra spor mellem Vamdrup og Vojens. Det bliver muligt at øge hastigheden op til 160 km/t, og kvaliteten af passagertogsbetjeningen forbedres.

Lovforslaget er et led i udmøntningen af aftalen af 29. januar 2009 om "En grøn transportpolitik" mellem regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Det Radikale Venstre, og Liberal Alliance og aftalen af 7. februar 2012 om elektrificering af jernbanen m.v. mellem regeringen (Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre, og Socialistisk Folkeparti) Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti.

Oprettet: 16.02.2012, frist: 02.03.2012. Myndighed: Banedanmark 

Læs høringsmateriale 

Krydsoverensstemmelse: Det er ved EU-revision blevet påtalt, at Danmark ikke har indført krydsoverensstemmelse på alle relevante dele af det lovbestemte forvaltningskrav vedrørende fuglebeskyttelsesdirektivet samt på minimumskrav vedrørende plantebeskyttelsesmidler. Dette gør det nødvendigt at justere bekendtgørelsen om krydsoverensstemmelse og kontrolvejledningen for 2012. Bekendtgørelsen forventes at træde i kraft medio marts 2012.

Oprettet: 15.02.2012, frist: 29.02.2012. Myndighed: NaturErhvervstyrelsen 

Læs høringsmateriale


Bekæmpelse af rotter: Bekendtgørelsens hovedformål er at reducere antallet af rotter i samfundet gennem fortsat fokus på forebyggelse og bekæmpelse.
Bekendtgørelsen gennemfører desuden en række af de initiativer, der er beskrevet i Miljøministerens "Plan for fokuseret forebyggelse og bekæmpelse af rotter i Danmark" fra 2010, og som tidligere har været udsendt i høring.

Oprettet: 14.02.2012, frist: 12.03.2012. Myndighed: Naturstyrelsen 

Læs høringsmateriale


Arbejdstid for selvstændige vognmænd: Bekendtgørelsen implementerer Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2002/15/EF af 11. marts 2002 om tilrettelæggelse af arbejdstid for personer, der udfører mobile vejtransportaktiviteter, i relation til selvstændige vognmænd. Reglerne omfatter selvstændige vognmænd, der selv udfører mobile vejtransportaktiviteter.

Bekendtgørelsen får hjemmel i den lov, der bliver resultatet af lovforslag nr. L 47 om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Bødeforhøjelser og arbejdstid for selvstændige vognmænd), som er under behandling i Folketinget. Loven forventes at træde i kraft 1. marts 2012. 
 
Oprettet: 14.02.2012, frist: 05.03.2012. Myndighed: Trafikstyrelsen 

Læs høringsmateriale 

Login