Danmark og Storbritannien styrker det militære samarbejde

Styrket samarbejde inden for hurtige reaktionsstyrker, indsatsen i Baltikum og værtsnationsstøtte. Det er nogle af hovedpunkterne i en ny aftale om øget militært samarbejde mellem Danmark og Storbritannien.

Forsvarsminister Trine Bramsen og hendes britiske forsvarsministerkollega Ben Wallace underskrev i sidste uge en ny erklæring, der styrker det militære samarbejde landene imellem.

De to ministre peger på en række årsager til, at det er nødvendigt at rykke tættere sammen.

”Den nylige brug af migration som våben mod vores polske og litauiske allierede sammen med et aggressivt mønster af russisk militær opbygning nær Ukraines grænse og i ulovligt annekteret Krim, cyberangreb, brug af desinformation og udbredelse af nye våbensystemer, bidrager til øgede spændinger i Europa. Denne bekymrende udvikling kræver et tæt samarbejde mellem de allierede. Det viser os, at truslerne er reelle, og at vi skal være opmærksomme,” hedder det i den fælles erklæring, som blev underskrevet ved et virtuelt møde, da den danske forsvarsminister var i isolation efter at have været i nærkontakt med en coronasmittet.

Login