Nyt debatpanel på Altinget : forskning skal diskutere social arv i uddannelsessystemet

DEBAT: Nyt debatpanel på Altinget : forskning skal debattere socialmobilitet og ulighed i uddannelsesystemet. Se hele debatpanelet her.

løbet af september måned åbner Altinget : forskning op for debatten om social mobilitet i uddannelsessytemet.

I kølvandet på regeringens forslag om et socialt taxameter på ungdomsuddannelserne åbner der sig en række spørgsmål om social mobilitet i uddannelsessystemet. Vi har bedt en række fremtrædende politikere og eksperter give deres syn på sagen.


Sofie Carsten Nielsen, uddannelses- og forskningsminister for de Radikale. Sofie Carsten Nielsen har været uddannelses- og forskningsminister siden 3. februar 2014 og har siddet i Folketinget siden valget i 2011.

Merete Riisager, Uddannelsesordfører for Liberal Alliance. Merete Riisager har siden 2011 siddet i folketinget for Liberal Alliance. Hun har været partiets uddannelsesordfører siden 2013. Mereter Riisager er cand.mag.pæd. fra Københavns Universitet, fra 1997 til 2003.

Berit Eika, prorektor for uddannelse på Aarhus Universitet. Berit Eika er uddannet cand.med. ved Aarhus Universitet fra 1986, men har gennem en årrække specialiseret sig i uddannelse og pædagogik.

Jakob L. Ruggaard, formand for Danske Studerendes Fællesråd, DSF. Danske Studerendes Fællesråd er landsorganisation for studerende i Danmark og repræsenterer 165.000 studerende fra hele landet.

Lars Foldspang, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, AE. Lars Foldspang er senioranalytiker i AE, hvor han arbejder med analyser af arbejdsmarked og uddannelse. Senest har han undersøgt uddannelse af indvandrerdrenge.

Rosa Lund, forsknings- og uddannelsesordfører for Enhedslisten. Rosa Lund kom for første gang i Folketinget ved seneste valg i 2011. Hun har været forskningsordfører fra 2013, undervisningsordfører, videregående uddannelsesordfører, daginstitutionsordfører og børne- og familieordfører siden 2011.

Bente Sorgenfrey, samfundsdebattør og formand for FTF, hovedorganisationen for offentligt og privat ansatte. Organisationen har over 450.000 medlemmer.

Mads Meier Jæger
, sociolog ved Københavns Universitet og SFI, Det Nationale Forskningscenter for Velfærd. Mads Meier Jæger forsker i uddannelse og social arv og sammenhængen her imellem.

Vi glæder os til en god debat!

Forrige artikel De svageste taber med et socialt taxameter De svageste taber med et socialt taxameter Næste artikel Altinget styrker forskningsdebatten Altinget styrker forskningsdebatten