Syv DTU-forskere går til AAU

KORT NYT: En forskningsgruppe inden for telekommunikation forlader nu DTU til fordel for konkurrenten Aalborg Universitet.

Sagen om fyringen af professor Birgitte Ahring er endnu ikke afsluttet, før DTU atter står med store problemer. Et helt forskerhold er gået over til konkurrenten Aalborg Universitet, som har oprettet en afdeling i Ballerup. Det skriver Ingeniøren.

CTIF-Copenhagen er den seneste knopskydning fra det nordjyske Center for Teleinfrastruktur, som også har nye afdelinger i Italien og Indien. I tilknytning til CTIF-Copenhagen kommer det nye videnskabelige center med navnet CMI, Center for Communication, Media and Information.

CMI får foreløbig 11 videnskabelige medarbejdere, hvoraf de syv kommer samlet fra DTU under ledelse af professor Knud Erik Skouby, som indtil nu har været leder af CICT/DTU, Center for Information and Communication Technologies.

Han understreger over for Ingeniøren, at han og de andre forskere ikke er blevet generet væk fra DTU, men at det snarere handler om, at de ikke er blevet "forkælet" nok:

"Selve det, at vi får alle disse stillinger, er udtryk for en forkælelse efter min mening. Når man ser, hvordan man ellers skal slås for ressourcer, så er det her en opprioritering af vores område på en måde, som vi ellers ikke kunne komme igennem med," siger professor Knud Erik Skouby.

Login