S-SF vil give skattekreditter til innovative virksomheder

INNOVATION: S-SF følger nu op på en ide fra regeringens Vækstforum og forslår at give skattekreditter til virksomheder, når de investerer i forskning og udvikling. Sympatisk forslag, siger økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).

S-SF vil således give skattekreditter til små og mellemstore virksomheder, når de investerer i forskning og udvikling, skriver Berlingske.

Tilskud til underskudsforretninger
Ifølge S-SF's forslag kan innovative virksomheder, der endnu ikke giver overskud, få et direkte tilskud til konkrete forsknings- og udviklingsprojekter. Som det er nu, får de ikke gavn af diverse skattefradrag, fordi det kræver, at virksomheden har overskud.

"Små og hurtigt voksende virksomheder har i dag problemer med at skaffe penge til deres ellers lovende forsknings- og udviklingsprojekter. Mange af disse virksomheder kører med underskud i de første år og kan derfor ikke udnytte de muligheder, der allerede er i lovgivningen for afskrivninger på deres investeringer. Dem ønsker vi at give en konkret og kontant håndsrækning," siger Nick Hækkerup, skatteordfører for S, til Berlingske.

Login