Radikale kræver milliarder til forskning og uddannelse

2020-PLAN: I modsætning til S-SF vil de Radikale afsætte penge til at øge forskningsbevillingerne. R vil øge globaliseringspuljen med en milliard kr. om året frem mod 2020. S-SF vil hellere investere i uddannelse.

I "Fair Løsning" har S-SF således ikke afsat ekstra penge til forskningen ud over det nuværende niveau på 19 milliarder kroner om året. Men de Radikale foreslår nu i deres 2020-plan at øge globaliseringspuljen med en milliard kr. om året fra 2013, så der er 8 mia. kr. ekstra i puljen i 2020.

Globaliseringspuljen skal boostes
De Radikale har ikke sat tal på, hvordan pengene skal fordeles mellem forskning og uddannelse, men globaliseringspuljens midler er hidtil primært gået til forskning.

"Radikale Venstre vil anvende de nye midler til at styrke forskningen og til at fremme målsætningen om, at 95 pct. af alle unge får en ungdomsuddannelse og 50 pct. en videregående uddannelse. Radikale Venstre tager disse målsætninger alvorligt, fordi uddannelsesniveauet er en afgørende faktor for økonomisk vækst. Vi vil samtidig strømline puljen, så midlerne ikke bruges til at lukke huller i skrøbelige finanslove, men i stedet målrettes mod 95 pct. - og 50 pct. målsætningerne samt mod reelle forskningsaktiviteter," står der i de Radikales 2020-udspil.

Login