Minister vil ikke betale for suppleringsgebyr

BRUGERBETALING: 809 studerende måtte sidste år til lommen for at betale for suppleringskurser på landets universiteter. Videnskabsministeriet vurderer, at det ville koste 8,6 millioner at afskaffe gebyrerne, men ministeren vil ikke finde pengene.

Sahl-Madsen: Eget valg
Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen havde kaldt ministeren i samråd, og her stillede hun sammen med Rasmus Prehn (S) og Hanne Agersnap (SF) en lang række kritiske spørgsmål til Charlotte Sahl-Madsen (K). Ministeren havde dog ikke tænkt sig at imødekomme oppositionens forslag om at fjerne gebyrerne. Ifølge ministeren er det de studerendes eget valg, og det valg må man altså så betale for.

"Det her rammer kun dem, der selv vælger at skifte. Det er et valg, den enkelte træffer, og det synes jeg ikke er urimeligt. Det ligger inden for det, vi betegner som efter- og videreuddannelser," sagde videnskabsministeren blandt andet på samrådet.

Hun sagde samtidig, at det "koster lidt" at tage et suppleringskursus, men ville ikke sætte tal på, hvor store omkostningerne skal være, for at der ikke længere er tale om "lidt".

Login