Lunde Larsen: Dimensionering er ikke lagt på is

REPLIK: En justering af den nuværende model for dimensionering er stadig på tegnebrættet, skriver uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V). Han vil bare vente på evalueringen, inden han lægger sig fast på en ny model.

Af Esben Lunde Larsen (V)
Uddannelses- og forskningsminister

Det undrer mig, at Altinget 26. januar bringer en artikel med overskriften “Minister lægger dimensionering på is”, hvor jeg kritiseres for ikke at ville gøre noget ved den nuværende dimensioneringsmodel, som blev gennemført af den tidligere SR-regering. 

Altingets artikel rammer mildest talt uden for skiven. En justering af den nuværende dimensioneringsmodel er på ingen måde lagt på is.

Faktum er, at jeg drøftede dimensionering med institutionerne som noget af det allerførste som ny minister. Formålet med disse drøftelser var at finde ud af, om sektoren ønskede ændringer af dimensioneringsmodellen nu, eller om man ville afvente en evaluering i 2017. 

Det var det udtrykte ønske for langt de fleste i sektoren at afvente evalueringen, hvilket jeg naturligvis respekterer. 

Uddannelserne skal matche arbejdsmarkedet
Dimensionering er naturligvis ikke et mål i sig selv. I hvert fald ikke for mig. 

Men regeringen har fast fokus på, at vi skal have en meget bedre overgang fra uddannelse til arbejdsmarked. 

Alt for mange nyuddannede kan ikke finde et arbejde den dag, de står med eksamensbeviset i hånden og i de efterfølgende måneder. En af løsningerne er dimensionering. 

Derfor opdaterer vi hvert år ledighedsstatistikkerne, og er der uddannelser med systematisk overledighed blandt de nyuddannede, så skal optaget på de uddannelser reduceres. 

Alt andet vil være uansvarligt, ikke mindst over for dem, der ellers ville uddanne sig til ledighed.

Til spørgsmålet om hvordan den fremtidige dimensioneringsmodel vil komme til at se ud, må jeg være et svar skyldig, for det vil bero på evalueringen. 

Men jeg kan garantere én ting: En justering af modellen er ikke lagt på is.

 

Forrige artikel Lif: Ikke alle forskningsområder sat til vægs af udlandet Lif: Ikke alle forskningsområder sat til vægs af udlandet Næste artikel EVA: Værn om lokale uddannelser EVA: Værn om lokale uddannelser