Aktører: Universiteterne svigter uddannelserne

UDDANNELSE: Universiteterne svigter deres egen kerneydelse, lyder kritikken fra både erhvervslivet, fagbevægelsen og de studerende. Derfor er DI, AC og DSF gået sammen om at lave et katalog til universiteterne med eksempler på god uddannelse i praksis.

Det er budskabet fra både erhvervslivets, akademikernes og de studerendes organisationer. Derfor har DI, AC og DSF sammen udarbejdet et katalog med anbefalinger til, hvordan universiteterne kan forbedre kvaliteten af uddannelserne ved at skele til hinandens gode eksempler.

Debatten skal skifte fokus
"Debatten om, hvad der ikke kan lade sig gøre, og hvem der har ansvaret for den manglende kvalitet, har fyldt for meget. Vi ønsker med dette projekt at vise, hvad der kan lade sig gøre inden for de givne rammer," siger Mads Eriksen, uddannelsespolitisk konsulent i DI.

Uddannelsernes kvalitet på landets universiteter har længe været et hedt debatemne, og ifølge de tre organisationer er det vigtigt, at kvalitetsudviklingen kommer i gang nu, selvom universitetsuddannelserne er underfinansierede.

Login