Her er Akkrediteringsrådets anbefalinger

DOKUMENTATION: Læs her den fulde uddybning af de seks anbefalinger. Altinget.dk bringer her en oversigt over Akkrediteringsrådets forslag til et nyt kvalitetssikringssystem af universitetsuddannelserne.

Omdrejningspunktet for et nyt system bør være akkreditering på institutionsniveau. Institutionsakkrediteringer vil have fokus på institutionens systematiske arbejde med kvalitetssikring på alle niveauer. Som led i vurderingen af institutionens kvalitetssikringssystem belyses blandt andet institutionens sikring af uddannelsers relevans, forskningsbasering, pædagogiske kvalitet samt faglige niveau. Institutionsakkrediteringer skal ske med 5 års interval.

2. Panelsammensætning, der inkluderer internationale eksperter og studerende. De faglige vurderinger i forbindelse med institutionsakkrediteringer bør foregå med inddragelse af eksperter, der samlet set har international erfaring og kompetencer/ekspertise inden for kvalitetssikring, universitetssektoren generelt, uddannelse, og ledelse og organisation.

3. Institutionsakkrediteringer kombineret med stikprøvekontroller.
Institutionsakkreditering bør kombineres med stikprøver af enkeltuddannelser/områder/miljøer. Stikprøver foregår løbende i perioden mellem institutionsakkrediteringer. Stikprøver gennemføres både varslet og ikke-varslet i overensstemmelse med principperne for revision.

Login