Økonomiske garantier splitter S og regeringen

UDVIKLINGSKONTRAKTER: Forhandlingerne om universiteternes nye udviklingskontrakter er i gang. En afgørende knast er, ifølge S, at regeringen ikke vil lade universiteterne genforhandle målene i kontrakterne, hvis der kommer nye besparelser.

Men den er regeringen umiddelbart ikke med på. Og det er, ifølge S, en af de afgørende knaster i forhandlingerne om universiteternes nye udviklingskontrakter, som pågår netop nu.

"Regeringen vil have en række forpligtende krav med i kontrakterne, men ikke noget om økonomi. Dermed kan universiteterne risikere at blive pålagt at optage flere studerende og samtidig blive udsat for besparelser. Vi vil genre have en bestemmelse om, at hvis de økonomiske forudsætninger ændrer sig, så har universiteterne mulighed for at genforhandle målene," siger forskningsordfører Rasmus Prehn (S).

En anden knast er, ifølge ham, at regeringens i sit oplæg vil give ministeren mulighed for egenrådigt at beslutte, hvilke forpligtende mål, der skal med i kontrakterne. Her insisterer S på, at forligskredsen om universitetsloven bestående af V, K og S skal inddrages.

Login