Fondenes Videnscenter: Det er ikke vores opgave at mene noget

Fondenes Videnscenter er sat i verden for at samle branchen og højne vidensniveauet om fondene, uden selv at have mandat til at mene noget. Men næste skridt bør handle om at få bredt antennerne ud og få skabt en mere kvalificeret dialog, om de emner, fondene er optaget af, siger direktøren Hanne Elisabeth Rasmussen.

Da Hanne Elisabeth Rasmussen sagde ja til stillingen som sekretariatsleder for Fondenes Videnscenter lød opgaven at skabe synlighed og højne vidensniveauet om fondenes sektor. Vel at mærke en sektor, der har været vant til at leve stille, men godt. Som ledes af fondsdirektører og bestyrelser med meget varierende ideer om, hvorfor og hvordan man bør kommunikere. Og som hellere vil stå stærkt alene end skæres over en læst med andre fonde.

Derfor har det heller aldrig været meningen, at Fondenes Videnscenter skulle være en decideret brancheforening eller komme med holdninger eller analyser på vegne af fondene. Men hvordan kan man så skabe synlighed og dermed skærme mod kritik og trusler om politisk regulering af de skatteregler, der er beskytter fondenes formuer? Eller understøtte en kvalificeret debat om, hvad fondene går og laver?

Altinget Fonde har bedt sekretariatsleder Hanne Elisabeth Rasmussen gøre status for videnscentret, forud for Fondsforum.   

Login