Europæiske fonde prioriterer kulturen højt trods krise

Kulturen har fortsat høj prioritet blandt de europæiske fonde, og nye data viser, at bevillinger i krydsfelterne mellem sundhed, sociale indsatser, klima og kunst vinder frem.

Et tanke-laboratorium om cirkulær økonomi. Udvikling af innovative design-teknologier. Nye måder at fortælle historier på og kunstnerisk udfoldelse som en vej til at skabe social inklusion for udsatte borgere.

Kultur og kunst krydser spor med andre sektorer, og fondene er godt med på rejsen. Det fortæller fondenes europæiske interesseorganisation Philea, som er på vej med nye tal for de europæiske fondes prioriteter.

Opgørelsen, som udkommer til juni, viser at kunst og kultur fortsat er et af de fem områder, som får flest midler fra fondene. Det gælder både i Europa og på globalt plan. Og mens kulturbranchen i hele Europa de seneste år har været har ramt at både COVID-nedlukning, finansiel krise og økonomisk usikkerhed, med tab af omkring 222.000 jobs til følge, er den filantropiske støtte til sektoren tilbage på samme niveau som tidligere.

Login