Vi blev frifundet

TiCan og Danske Slagterier er tilfredse efter et møde med svenske myndigheder, der frikendte TiCan-slagteriet i sagen om salmonella-smitte. MEP Ole B. Sørensen (V) sætter spørgsmåltegn ved EU-Kommissionens Rapid Alert System.

"Vi blev i princippet frikendt. Livsmedelverket indrømmede, at årsagen til, at de mange mennesker blev syge, ikke var kød fra TiCan, men derimod dårlig hygiejne på restauranten i Sverige.", siger TiCans administrerende direktør Ove Thejls til FødevareTinget.

En decideret undskyldning blev det dog ikke til, men det var heller ikke meningen. Skaden er sket, og TiCans primære ønske var derfor at kigge fremad for at sikre, at noget tilsvarende ikke sker igen.

"Helt konkret fik vi gjort Levsmedelverket opmærksomme på, at den virksomhed, der har modtaget kød fra os, har opført sig uhensigtsmæssigt ved at putte bearbejdet kød ned i vores kartoner igen. Dvs. at der ikke er nogen 'garanti' for, at kødet, man har taget prøver fra, rent faktisk stammer fra os, selv om kartonerne gør det".

Login