V: Vækst ligger lige til højrebenet

INTERVIEW: Det vil få gavnlige konsekvenser for hele Danmark at øge væksten og eksporten fra fødevareerhvervet. Derfor skal landmand kunne udlede flere dyreenheder. Det siger fødevareordfører Erling Bonnesen (V), når han peger på, hvad en mulig V-regering vil prioritere.

Vi skal producere flere slagtesvin, mere mælk, mere kvalitetskorn, flere grøntsager, mere frugt. Det er Erling Bonnesens vision for fødevare- og landbrugssektoren, hvis Venstre genvinder regeringsmagten efter næste folketingsvalg. Han mener ikke, at regeringen gør nok for væksten og eksporten i fødevareerhvervet - og det kan mærkes.

“Vi har allerede set slagterilukninger og fyringer af slagterimedarbejdere og et generelt tab af arbejdspladserne i alle landbrugets følgeerhverv. Det giver en belastning på eksportindtægterne og i sidste ende finansloven,” siger fødevareordføreren.

Der er under et år til, at næste folketingsvalg skal være afholdt. Meningsmålingerne viser stadig et flertal for en ny regering, og det betyder, ifølge Erling Bonnesen, ny vækstpolitik.

Login