Total forvirring i Fødevareudvalget

Intern strid i regeringen skaber uklarhed om landdistriktsmidlerne. Fødevareministeren lover afklaring i denne uge – måske.

Forvirringen var på forhånd total blandt medlemmerne af Folketingets fødevareudvalg, inden fødevareminister Hans Christian Schmidt (V) og miljøminister Connie Hedegaard (K) skulle i åbent samråd om fordelingen af EU's landdistriktsmidler onsdag.

Egentlig var Dansk Folkeparti og fødevareministeren nemlig allerede torsdag i sidste uge nået til en aftale om fordelingen af pengene mellem vækst- og miljøstøtte. I fredags forlød det imidlertid, at forhandlingsresultatet var optaget som en del af finanslovsforhandlingerne, men onsdag morgen - kun få timer efter at finanslovsaftalen blev indgået mellem regeringen og DF - gik det op for de overraskede fødevarepolitikere, at der ikke lå nogen endelig aftale alligevel.

"Vi hører først det ene og så det andet - og i hvert fald en hel masse rygter. Hvordan synes ministrene egentlig selv, det går?", spurgte medlem af Fødevareudvalget Mette Gjerskov (S) i samrådet.

Login