Tiden er inde til en samlet vision for en stærk madkultur i skolen

Den aktuelle debat om mad i skolen vidner om, at tiden er inde til en samlet vision på området – og for en national køreplan, der rækker mange år frem. Maden skal bygge bro mellem mennesker, livsvigtige praksisfag og voksenlivet, skriver Judith Kyst.

Madens rolle i skolen skal styrkes markant. Sådan lyder opfordringen i et åbent brev, der bliver trykt i flere store dagblade ved Folketingets åbning i morgen, den 4. oktober.

Afsenderen er tænketanken Madtanken – 24 nøglepersoner fra skole- og maddanmark, som Madkulturen har inviteret til at give deres bud på madens rolle i skolen. Deres opråb blander sig i et større kor af stemmer, som i den seneste tid har betonet behovet for at sætte maden på dagsordenen ved den næste politiske aftale om skolen.

Foruden Madtanken gælder det eleverne, der prioriterede skattebetalt frokost i skolen næsthøjest blandt deres mærkesager ved det seneste skolevalg. Det gælder et flertal af forældre, som også går ind for gratis skolemad ifølge en undersøgelse fra Cevea. Det gælder danskerne i almindelighed, hvor stort set alle anser madkundskab som vigtigt for elevernes almene dannelse ifølge tal fra Madkulturen.  Og det gælder en række organisationer, forskere, debattører og politikere, som over sommeren på forskellig vis har stemt i med gode argumenter for især skolemad.

Login