Thorning kaldt i samråd om norske handelshindringer

KORT NYT: Venstres fødevareordfører, Erling Bonnesen, har kaldt statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i samråd om norske handelshindringer og told på danske gartneriprodukter. Bonnesen mener, at statsministeren skal lægge pres på den norske statsminister.

Erling Bonnesen har indkaldt statsministeren i åbent samråd i Fødevareudvalget om norske handelshindringer og told på danske gartneriprodukter. Han ønsker, at statsministeren lægger pres på den norske statsminister, Jens Stoltenberg, så den norske regering fjerner de nye handelshindringer og told på eksporten af danske gartneriprodukter

Hastesag
Erling Bonnesen ønsker et samråd hurtigst muligt: "De danske gartnere skal jo snart til at lægge frø i jorden, og derfor haster det meget med at få en afklaring på sagen," siger han til Altinget.dk.

Han har derfor stillet følgende samrådsspørgsmål til statsministeren:

Statsministeren bedes i åbent samråd redegøre for, hvilke initiativer statsministeren vil tage over for sin norske statsministerkollega for at fjerne de nye norske handelshindringer og told på danske gartneriprodukter, særligt med fokus på prydplanter, f.eks. Hortensia, nu det viser sig, at man ikke kan komme igennem med en løsning på fagministerniveau eller EU-niveau, og det haster af hensyn til de danske gartneres produktionsplanlægning for det næste år, hvilket også har betydning for fastholdelse af danske arbejdspladser.

Login