Tage Leegaard er ny K-fødevareordfører

ROKADE: Konservative har rystet ordførerposen efter et farvel til tre folketingsmedlemmer. Ny fødevareordfører bliver Tage Leegaard, der vil fokusere på mere sund mad i skolerne og bedre beskyttelse af naturen.

Ny konservativ fødevareordfører bliver Tage Leegaard, som er suppleant for Knud Kristensen (K), der forlod Folketinget sidste år til fordel for en borgmesterpost i Vesthimmerlands Kommune. Den nye 55-årige ordfører fra Thy har en baggrund som landmand gennem 20 år, selvom han de sidste fire år har arbejdet som folkeskolelærer.

Hvilke fødevarepolitiske områder interesserer dig særligt?

"Fødevarepolitikken interesserer mig naturligvis, fordi jeg er gammel landmand og kvægavlsrådgiver, så området ligger ligefor. Men jeg har også en baggrund som folkeskolelærer, og der har jeg set vigtigheden af, at eleverne får den rigtige kost. Det kan man se både rent trivselsmæssigt og såmænd også på, hvor eleverne buler lidt for meget ud. Men vigtigst af alt har jeg set, at kosten - både i hjemmet og på institutionerne - har betydning for læringsevnen. Derfor er det vigtigt, at det arbejde, der allerede er i gang på mange skoler, fortsætter. Men kosten skal ikke nødvendigvis forbedres via tvungne ordninger. Derimod skal det, der allerede er i gang, i højere grad formaliseres," siger Tage Leegaard.

Login