Svane-brød er i strid med EU’s økologiforordning

MÆRKNING: Fødevarestyrelsen slår nu fast, at det vil være i strid med EU’s økologiforordning, hvis det bliver tilladt at svanemærke brød, kanelsnegle og andet bagværk.

Det vil være i direkte strid med EU’s økologiforordning, hvis det fremover bliver muligt at svanemærke brød, kanelsnegle og andet bagværk, som Nordisk Ministerråd ellers har lagt op til.

Det slår Fødevarestyrelsen fast efter længere tids debat om, hvorvidt den grønne miljøsvane fremover skal have lov til at pryde brød.

“Gennem markedsføring af brød med Svane-logoet refereres der til en vis andel økologiske råvarer i brødet på en måde, som ikke overholder betingelserne i EU’s økologiforordning. Konkret siger forordningen, at der for sammensatte ikke-økologiske fødevarer, som fx brød, kun må refereres til en vis andel økologiske ingredienser i ingredienslisten. Dvs. at supplerende mærkning, fx med et logo refererende til en vis andel økologiske ingredienser, ikke er tilladt. Fødevarestyrelsen mener derfor, at EU's økologiforordning ikke giver mulighed for anvendelse af svanelogoet på delvist økologisk brød,” skriver Lisbeth Landstrøm, bromatolog hos Fødevarestyrelsen, i et brev.

Login