Stor eksport-optimisme trods kinesisk afmatning

EKSPORT: Selv om den kinesiske økonomi er afmattet, er Kina-optimismen i den danske fødevarebranche stor op til den kinesiske landbrugsministers besøg i denne uge.

Regeringen fremlagde i foråret en vækstmarkedsstrategi for Kina, der indikerede en forventet vækst i fødevareeksporten på 2-4 milliarder kroner om året. På trods af den seneste tids afmatning i den kinesiske økonomi og en stagnering i den danske eksport til Kina, er branchen fortsat meget optimistisk før denne uges besøg af Han Chengfu, Kinas landbrugsminister.

"Afmatningen fylder ikke noget for os. Selv hvis den kinesiske økonomi, efter år med to-cifrede vækstrater, stabiliserer sig på 5-6 procent, er der et uhyggeligt stort potentiale i det kinesiske marked. Vi forventer, at fem-seks-doble vores eksport til Kina i løbet af de kommende fem år," siger senior vice president i Arla, Frede Juulsen, til Altinget | Fødevarer.

Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) mener godt, at man kan leve op til regeringens forventning om en årlig vækst i fødevareeksprten til Kina på 2-4 milliarder kroner.

Login