Smiley er kendt og elsket

NYHED: Ny analyse viser, at stort set alle danskere kender til smileyen. Næsten alle synes tilmed, at det er en rigtig god idé.

En ny analyse viser, at stort set alle danske forbrugere kender smiley-ordningen. Kun to af 1.181 svarpersoner har aldrig hørt den. Det er så tæt på fuldkomment kendskab, som man i praksis kan komme. Hertil kommer, at 97 pct. mener, at ordningen er en meget god eller god idé.

Smiley er alment accepteret
Forbrugerne bekræfter også, at de rent faktisk bruger ordningen. Således siger to ud af tre, at de vil fravælge en restaurant med en dårlig smiley. 59 pct. af dem, der faktisk har set en dårlig smiley i en restaurant, svarer, at de undlod at spise dér.  

Tallene er hentet fra en ny analyse, som Fødevareministeriet offentliggør i dag. Forbrugerne blev stillet de samme spørgsmål i 2002, 2003 og 2004, og tilslutningen til ordningen har været støt stigende.

Tilfreds minister
Det er en udvikling, som fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) er godt tilfreds med: "Det er yderst positivt, at kendskabet og opbakningen til smiley-ordningen har været støt stigende de senere år. Vi vil nu gøre smiley-ordningen endnu mere anvendelig for forbrugerne og virksomhederne i deres markedsføring. Det sker med en række ændringer i kontrollen og smiley-ordningen, som bliver sat i værk 10. marts, hvor vi lancerer elite-smileyen," siger fødevareministeren i en pressemeddelelse.  

Virksomhederne holder også af smiley
Der er også nyt om virksomhedernes syn på smiley-ordningen, som er undersøgt i en anden analyse, der publiceres i dag. Hele 88 pct. af detailvirksomhederne svarer, at smiley-ordningen er en god eller meget god idé. Og 86 pct. af alle virksomheder mener, de har fået en retfærdig smiley. Selv blandt de virksomheder, som har fået en mindre god smiley, er der bred enighed om, at kontrol var retfærdig.  

Endvidere viser undersøgelsen, at 8 af 10 detailvirksomheder har talt med deres personale om, hvordan man undgår at få en dårlig smiley, og mange har gennemført konkrete ændringer for at sikre en glædesstrålende smiley.

Login