Slut med sukker i mellemmåltidet

MELLEMMÅLTID: De fleste spiser mellemmåltider hver dag, men ofte er mellemmåltidet fyldt med sukker. Derfor har DTU Fødevareinstituttet nu udviklet et forslag til retningslinjer for sundere mellemmåltider.

Anbefalingerne fra DTU lyder på, at mellemmåltider højst bør indeholde 10 energiprocent fra tilsat sukker, højst 30 energiprocent fra fedt, og at mættet fedt højst udgør 10 energiprocent. Derudover anbefaler instituttet, at mellemmåltider altid skal indeholde frugt eller grove grøntsager.

Rapporten bygger på en gennemgang af videnskabelig litteratur om mellemmåltider og konkluderer, at selvom det er helt almindeligt med mellemmåltider, mangler der generelt viden om, hvordan befolkningen opfatter og bruger mellemmåltider.

Regeringen vil have sundere danskere
Retningslinjerne kommer, mens regeringen barsler med en ny ernæringspolitik, der bliver præsenteret i løbet af i år. Regeringspartierne er i gang med at finde ud af, hvordan udspillet skal strikkes sammen og kan derfor ikke sige så meget om det endnu.

Login