SF: Høegh tøver med discardforbud i Skagerrak

FISKERI: Både Sverige og Norge ønsker forbud mod udsmid i en ny aftale om fiskeri i Skagerrak. Fødevareminister Henrik Høegh (V) slår fast, at han også støtter et forbud, men SF savner handling bag ordene.

"Min fornemmelse er klart, at Sverige og Norge ønsker et forbud, og hvis Danmark vil det, så kan man sagtens få det som en del af en aftale. Der synes jeg, ministeren skal komme lidt ud over rampen. Min fornemmelse siger mig, at det er Henrik Høegh, der holder igen," siger Pia Olsen Dyhr.

Aftale skal genforhandles
Skagerrak-aftalen blev indgået mellem Danmark, Norge og Sverige i 1966. Det resulterede i traktaten om, at man måtte fiske efter flagstatens regler indtil fire sømil fra basislinjerne, uanset hvilke andre bestemmelser der måtte komme.

Aftalen fra 1966 var underskrevet af blandt andre udenrigsminister Jens Otto Krag, og den havde en løbetid på 35 år, før den ville kunne opsiges. Norge opsagde aftalen i 2008, og dermed skal der forhandles en ny aftale på plads inden 7. august 2012, hvor den nuværende traktat udløber.

Login