Resumé af 16-2003

Kort version af udvalgte artikler til abonnenternes eventuelle viderebrug med kreditering af Ugebrevet FødevareTinget.

Sidste sommer undlod EU-Kommissionen imidlertid - som det ellers var ventet - at tillade anvendelsen af fedterstatningsmidlet i Europa på grund af manglende viden om virkningen på børn.

Siden da har Danisco, der er en af verdens største producenter af ingredienser til fødevarer, forsøgt at få en forklaring på, hvordan man kommer videre.

"Det triste er, at der faktisk ikke rigtigt er sket noget siden sidste sommer. The Standing Commitee on the Food Chain and Animal Health, hvor EUs medlemsstater er repræsenteret, har netop afholdt et møde, hvor man havde en uformel drøftelse af Salatrim, og her var meldingen, at der stadig er nogle medlemsstater, der er bekymrede for virkningen på børn," siger divisionsdirektør i Danisco, Torben Svejgaard til Ugebrevet FødevareTinget. Han fastholder dog troen på, at det nok skal lade sig gøre at fjerne den skepsis over for produktet, som afholder Kommissionen fra at tillade produktet.

Login