Økologiske forbrugere er mindre klimabelastende

KLIMA: Hvis du køber meget økologi, spiser du mindre kød og belaster dermed klimaet mindre. Det har en ny undersøgelse fra FDB Analyse fastslået.

Samlet set fremgår det af undersøgelsen, at ikke-økologiske forbrugere gennemsnitligt betragtet belaster klimaet 70 procent mere gennem deres kødforbrug end økoforbrugerne.

Kød er en klimasynder
Thomas Roland, der er afdelingschef i FDB, vurderer at knap 20 procent af den globale CO2-udledning stammer fra verdens kødproduktion. Netop derfor mener han, at undersøgelsens resultater er af stor betydning for både klima- og økologidebatten:

"Vi kan se, at forbrugere, som køber meget økologi, generelt spiser mindre kød. Og det kan alle forbrugere, der ønsker at spise mere klimavenligt, fint tage ved lære af, for kød udgør hovedparten af vores kosts klimabelastning," forklarer Thomas Roland i en pressemeddelelse fra FDB.

Login