Økologisk virksomhed kæmper mod systemet
Den lille økologiske slagterforretning, Farre A/S, besøger onsdag kl. 13.00 Folketingets Fødevareudvalg for at brokke sig over, at virksomheden ikke må sælge deres økologiske salami i Danmark.
Virksomheden har nu i et års tid løbet panden mod 'myndighedsmuren', som ikke vil tillade, at det økologiske kød slices i Tyskland og derefter sælges i Danmark med det økologiske mærke.
Salgsdirektør i Farre A/S, Henry Franzen, håber, at Folketingets Fødevareudvalg kan 'se det groteske i myndighedernes afslag:'
"Vi følger alle retningslinjer for produktion af økologisk salami, men da vi ikke har råd til at opføre et sliceri, får vi det slicet i Tyskland. Myndighederne siger, at der er risiko for, at kødet bliver forbyttet på sliceriet, og vi får noget andet kød hjem. Jamen, det kunne da også ske, hvis sliceriet lå i Danmark."