Offentlige øko-indkøb gavner grundvandet markant

KORT NYT: 75 procent økologi i offentlige køkkener vil beskytte 30 mia. liter grundvand for mødet med pesticider hvert år, viser ny analyse.

En ny analyse fra Økologisk Landsforening og Københavns Madhus viser, at hvis der foretages 75 procent økologiske indkøb i de offentlige køkkener, øges det økologisk dyrkede areal i Danmark med cirka 20.000 hektar, og dermed beskyttes årligt 30 mia. liter grundvand for pesticider. Det svarer til vandforbruget i 250.000 husstande.

"Vi vil opfordre politikere til at igangsætte dette samlede fødevare-, sundheds-, miljø- og erhvervspolitiske initiativ. Der er tale om en markant øget service og effektivitet i den offentlige sektor, fordi maden bliver både sundere og grønnere uden meromkostning i drift," siger Paul Holmbeck, direktør i Økologisk Landsforening, i en pressemeddelelse.

I dag køber det offentlige fødevarer for omkring 4,2 milliarder kroner årligt. Skal 75 procent af indkøbene være økologiske, vil det koste det samme i drift, viser de nye tal. Københavns Madhus har koordineret en omlægning af alle 900 institutioner i Københavns Kommune til økologi over en årrække.

Login